Monday, October 29, 2012

REPUBLIKA PROTU-HRVATSKA

'Stare političke, udbaške i bankarske elite vratile su stare političke i ekonomske privilegije i moć'
Među prvima koji su reagirali na odluku općinskog vijeća Općine Gvozd bio je sisački biskup Vlado Košić, koji je, dajući potporu zadržavanju imena Gvozd, priliku iskoristio  i za oštru kritiku aktualnih vlasti rekavši kako bi se, slušajući nevolje katolika i Hrvata dvadeset godina nakon rata, Hrvatska trebala zvati 'Republika protu-Hrvatska'. Košić je  tijekom posjeta Gvozdu rekao kako u Hrvatskoj danas nisu samo ugroženi Hrvati iz Bosne i Hercegovine, koji su prije dvadeset godina spašavajući glavu od srpske agresije, izbjegli iz te zemlje, nego je 'kod nas u posljednje vrijeme opet teško svim Hrvatima – i osobito katolicima. Ponovno se protiv našega naroda podižu oni koji mu žele razoriti vjekovne temelje kulture i tradicije, na kojima počiva naša povijest i naš identitet, rekao je sisački biskup naglasivši kako Hrvatsku i dalje mnogi ne žele, radeći protiv nje i njezina napretka, i to znamo tko su jer su i prije tako radili, sada samo nastavljaju drugim sredstvima.

....

Letica podsjeća na novu knjigu Alexisa de Tocquevillea, autora knjige 'Demokracija u Americi', pod naslovom 'Stari režim i revolucija' koja je nedavno objavljena i u Hrvatskoj, u kojoj opisuje kako su ljudi koji su preživjeli giljotinu u Francuskoj, uspjeli vratiti stare privilegije, bogatstvo i moć.
- Ti procesi se događaju i u Hrvatskoj. Stare političke, udbaške i bankarske elite koje su preživjele devedesete godine, vratile su stare političke i ekonomske privilegije i moć - rekao je Letica.
- Nove političke elite provele su najkorjenitije čistke u novijoj povijesti. Sve mijenjaju, članove nadzornih odbora, ravnatelje, činovnike i pri tome su dokinuli instituciju javnog natječaja - smatra Letica koji smatra da je malo vjerojatno da će stranački nepotizam dopustiti da se uvede kriterij izbora po stručnosti i sposobnosti.
Izabrana vlast već je radila suprotno obećanjima i počela provoditi odnarođenu politiku
Zdravko Tomac rekao je za naš portal kako je biskup Košić, nažalost, u pravu, ali da je njegov glas je glas vapijućeg u pustinji. 'Stvarno se radi o sustavnom djelovanja kojim se hrvatskom narodu pokušava nametnuti sustav vrijednosti koji je suprotan sustavu, tradiciji i identitetu hrvatskog naroda', smatra Tomac.

komentar:

gdje je donja mrtva točka strpljivosti hrvatskog naroda? 
dokad ćemo mirno promatrati rekomunizaciju i neoudbašizaciju Hrvatske?
imamo li pravo šutjeti?

No comments:

Post a Comment