Monday, November 5, 2012

IZVANDOMOVINSKI HRVATI TRAŽE MILANOVIĆEVU OSTAVKU

APEL HRVATSKIH ISELJENIKA

Hrvati iz iseljeništva: Tražimo Milanovićevu ostavku!

U pismu koje je uputio hrvatski iseljenik Marko Rudela poziva sve hrvatske građane u domovini i iseljeništvu, koji žele, hoće i mogu, da se pridruže inicijativi za spas hrvatske države i njenih građana od ropstva, hrvatskih političkih veleizdajica i Europe. Pismo donosimo u cijelosti: 
  • Autor: S.V.
  • Photo: Zoran Paškov
  • Ponedjeljak, 05.11.2012 10:08
Tražimo neopozivu ostavku premijera Milanovića i Vlade kako bi se spasila Hrvatska država!
Hrvati u iseljeništvu doprinijeli su u velikoj mjeri u stvaranju i uspostavi Hrvatske države. Prilikom njezinog stvaranja, 1990. i 1991. godine Hrvati izvan domovine demonstriraju u Washingtonu, Otavi, Camberi, Sydneyu, Berlinu, Frankfurtu, Münchenu, Beču, Stockholmu i ostalim gradovima te traže uspostavu samostalne Hrvatske države. Šalju pisma Vatikanu i svim ministrima vanjskih poslova Evropske unije, koja je u to vrijeme imala 12 članova., te raznim drugim svjetskim autoritetima, tražeći priznanje Hrvatske. Danas možemo reći , da bez doprinosa i pomoći hrvatske emigracije ne bih bilo ove države. U toku rata, odnosno za vrijeme agresije Srbije na Hrvatsku, iseljeništvo je uz domovinu u koju šalje materijalnu i financijsku pomoć za njezinu obranu, a ne za bogaćenje ratnih profitera. Svake godine od hrvatskih penzionera iz inozemstva dolazi u hrvatski budžet oko jedna milijarda eura. Pored toga, Hrvati iz iseljeništva svake godine redovito posjećuju Hrvatsku što opet donosi u hrvatski proračun oko četiri milijarde eura.
Iseljenici bez političkih prava
Unatoč tolikog financijskog doprinosa hrvatske emigracije domovini, hrvatska Vlada zabranila je Hrvatima u inozemstvu glasanje, te ih isključuje iz privrednog, političkog i kulturnog života u zemlji. Sve hrvatske vlade preuzele su Titovu formulu: ostajte u inozemstvu i šaljite novac u Hrvatsku. Nacionalne manjine imaju sedam predstavnika u Saboru, dok hrvatsku emigraciju ne predstavlja nijedan zastupnik u ovom zakonodavnom tijelu. Današnja Vlada upetljala se u korupciju iako još nije ni bila preuzela vlast, a Čačić osigurava zajam za tvrtke s kojima je u poslovnom odnosu, odmah nakon preuzimanja potpredsjedničkog mjesta. Da stvar bude još gora, premijer Milanović izjavljuje kako su takvi poslovno-politički potezi ispravni i prihvatljivi!
Nadalje, odmah na početku svog mandata, Vlada najavljuje kako će prodati preostali dio hrvatskog nacionalnog bogatstva: Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku, a k tome će sve dionice hrvatskih auto cesta dati u koncesiju. Ovakvi poslovni potezi vrše se samo zato da bi osobe koje sudjeluju u tim projektima, kao i vrh vlasti, stekle veliku materijalnu korist. Takvi potezi će u budućnosti biti veliko opterećenje i smetnja gospodarskom razvoju zemlje kao i svakom građaninu Hrvatske. No, to ovu korumpiranu vlast ne zanima. Dolaskom na vlast, Vlada povećava PDV sa 22 na 25 %. U prvih šest mjeseci Vlada “uspješno”zadužuje Hrvatsku za tri i pol milijardi eura. Koliko će zaduženje takvom dinamikom biti do kraja mandata ove vlade? (već se i HEP zadužio za pola milijarde US). Ovakva vrsta gospodarske aktivnosti smanjuje obujam poslovanja i povećava nezaposlenost. Milanovićeva Vlada postupa kao u komunističko vrijeme, otpušta pojedince iz tvrtki samo zato da bi zaposlila članove svojih stranaka. Hrvatski političari na vlasti izvršili su na području Hrvatske najveći privredni kriminal svih vremena. Kada bi se navodio sav gospodarski kriminal i korupcija, za te slučajeve ne bi bila dovoljna ni čitava jedna knjiga. Navest ćemo samo njih nekoliko:
Korumpirane hrvatske Vlade i političari izvršili su sanaciju hrvatskih banaka u iznosu od 78 milijardi kuna. Tako sanirane banke korumpirani političari i Vlade prodaju ih za svega pet milijardi kuna, a u posljednjih deset godina banke u Hrvatskoj zaradile su pedeset milijardi kuna! Korupcija i kriminal se nastavlja, te političari postavljaju strane banke u povlašteni položaj tako da one Hrvatskoj ne plaćaju porez. Tako siromašni porezni obveznici u Hrvatskoj na određeni način financiraju bogate strane banke. Naravno, da bih sve to bilo u redu «drug» Milanovic dobiva veliki zajam od stranih banaka po vrlo povoljnim uvjetima. Grupa Austrijanaca je kupila Splitsku banku i nakon relativno kratkog vremena prodaje je, te zarađuje nešto ispod jedne milijardu eura. Pliva je prodana za 2,4 milijarde dolara. Kupac Plive, američka je kompanija Baar, za par godina ponovo prodaje Plivu, ali za cijenu od 7,4 milijardi dolara!
Umjesto da Milanovićeva vlast upotrebi sva sredstva da oduzme i vrati opljačkano državi, on izjavljuje da neće tjerati vještice, a što će drugo raditi osim nego što uvađa nove poreze na imovinu koji ne postoje u klasičnoj liberalnoj demokraciji, ili su samo simbolični. Porezi se plaćaju prilikom stjecanja imovine. Osim iseljenika o kojima baš nitko ne vodi brigu, a ta nebriga se odnosi i na domovinsko pučanstvo koje i nakon 23 godine nema još važećih biračkih spiskova (višak od 970.000 nepostojećih birača da se svaki rezultat moguće namjestiti) i time svi dosadašnji izbori su nelegitimni i nelegalni, a to se namjerno čini da bi političari sami sebe birali.
Političke štetočine
Navedeni primjeri dokazuju da su korumpirani hrvatski političari prodali hrvatsko nacionalno bogatstvo daleko ispod realne cijene vrijednosti. Svojim radom korumpirani političari uspjeli su zadužiti Hrvatsku prema inozemstvu u iznosu 60 milijardi dolara. Samo kamata na otplatu vanjskog duga iznosi godišnje oko 4 milijarde dolara. Kako dugo će Hrvatska povećavati vanjski dug i imati sposobnost otplaćivati tako visoku kamatu, odnosno gdje je granica kada će nastupiti «grčki slučaj», otvoreno je pitanje.
U novinama se mogu pročitati tekstovi o uspješnosti stranih banaka u Hrvatskoj, te se navodi da su te banke iznijele iz zemlje u prvih osam mjeseci ove godine 11.7 milijardi kuna. Kako su to strane banke su u Hrvatskoj tako uspješne, a toliko tvrtki je na rubu propasti? Rezultat rada hrvatskih političara, odnosno način vođenja zemlje možemo u pravom smislu te riječi nazvati KARASTROFOM. I to na svim područjima u zakonodavnoj, izvršnoj, a naročito u korumpiranoj sudskoj vlasti.
Stvaranje nove ekonomske emigracije
Odmah nakon stvaranja Hrvatske države, svi hrvatski političari, predstavnici državnih službi, te direktori državnih poduzeća, prisvojili su i opljačkali hrvatsko gospodarstvo, te prodali hrvatsko nacionalno bogatstvo strancima i obogatili sebe i svoje obitelji. Ovim transakcijama korumpirani političari uveli su državu i građane u ekonomsko ropstvo. Prisilili su hrvatsku sirotinju da mora napustiti svoju domovinu da bi postali sluge Evrope, te da šalju svoj teško zarađeni novac u Hrvatsku. Na taj način političari drže i kontrolu nad ostatkom građana Hrvatske. Ako se građani ne osvijeste i ne prepoznaju stvarnost i stanje u koje su uvedeni, ostat ćemo robovi tuđih ideologija i Evrope, kao što smo bili zadnjih 900 godina. Protiv izvršenog privrednog kriminala i korupcije, od strane domaćih političara, trebamo se boriti svim zakonskim sredstvima, da svi oni koji su počinili, ili su umiješani u privredni kriminal i korupciju, odgovaraju pred zakonom, te da im se oduzme protuzakonito stečena imovina. Pozivamo sve hrvatske građane u domovini i iseljeništvu, koji žele, hoće i mogu, da se pridruže inicijativi za spas hrvatske države i njenih građana od ropstva, hrvatskih političkih veleizdajica i Evrope.
Autor teksta: Marko Rudela
Potpisnici: Stjepan Simić, Luka Solin, Toni Bilaver, Vlado Glavas, Ljerka Marušić, Zdenko Jurković, Toni Dizdar, Šime Dragoje, Marko Peharda, Marijan Perić, Radovan Smokvina, Ivo Jolić

No comments:

Post a Comment