Monday, November 12, 2012

PRESUDOM GENERALIMA, HAAG ŽELI U NESLOBODI DRŽATI CIJELI NAROD

Objavljeno 12.11.2012. u 11:45

U OČEKIVANJU PRESUDE

Biskup Košić: Osudom generala Haag će u neslobodi držati čitav hrvatski narod

“Započinje tjedan u kojem će se dogoditi sječa glava. Kako su i 1671. godine sjekli glave hrvatskim knezovima Petru Zrinskom i Franu Krstu Frankopanu u Bečkom Novom Mjestu, tako se u petak sprema osuda za naše generale i osloboditelje Gotovinu i Markača.

Time će se ne samo njih zatvoriti i držati dalje u neslobodi nego zapravo zarobiti i u neslobodi držati čitav naš hrvatski narod. To je velika tragedija koja se nadvila nad našu domovinu. To nije od jučer i mi znamo da je do danas učinjeno puno pogrešaka u vodstvu koji su imali krive prosudbe i postupke, ali mi se trebamo solidarizirati s onima koji pate, koji trpe koji nemaju slobode.”

Rekao je ovo sisački biskup Vlado Košić na misi u Martinskoj Vesi u povodu Dana te općine i blagdana Sv. Martina. Biskup Košić je podsjetio da će se izricanje presude hrvatskim generalima dogoditi neposredno prije obilježavanja još jedne velike tragedije, pada herojskog grada Vukovara.

- Čekaju nevini da ih se osudi zato što su branili svoju Domovinu i zato što svjetska politika ima neke druge račune s Hrvatskom. Zašto se događa sve to zlo? Zašto je čitava naša nacija na optuženičkoj klupi i prijeti joj krivnja koja će opterećivati sve buduće naraštaje? Zato jer neki ljudi nisu imali morala, premda su bili na čelu države i na različitim važnim funkcijama. Ne može se provoditi politika i djelovanje za opće dobro zajednice bez morala. Ne može se samo skrbiti za svoje vlastite interese. Mi kršćani inzistiramo da naši vođe budu moralni i da čine što je pravedno i pošteno - zaključio je biskup Vlado Košić.

M. Piškor

No comments:

Post a Comment