Friday, November 30, 2012

Washington Times komentira oslobađajuće presude


"Gotovina je mučenik i žrtva pravosudnog lova na vještice"
Foto: Davor Pongračić/Cropix
AMERIČKI list The Washington Times u jučerašnjem izdanju objavio je komentar oslobađajuće presude Haškog tribunala u procesu protiv hrvatskih generala Markača i Gotovine. Autor teksta je Kanađanin Jeffrey T. Kuhner.

"Do ljeta 1995. Milošević je bio na rubu ostvarivanja svog neofašističkog, imperijalističkog projekta. No, predvođena snagama generala Gotovine i poduprta Sjedinjenim Američkim Državama, hrvatska vlada pokrenula je munjevitu vojnu ofenzivu poznatu kao Operacija Oluja. Nitko – ni Europska unija, ni UN, ni NATO, nisu učinili više od generala Ante Gotovine da bi se završile divljačke borbe u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", stoji u komentaru.

"Više od deset godina tvrdio sam da je Gotovina nevin čovjek koji je žrtva pravosudnog lova na vještice. Sada sam opravdan. Još važnije, on je opravdan. Optužbe kojima su ga obasuli bile su smiješne. Pa ipak, izdali su ga političari u Zagrebu, i lijevi i desni, u kukavnom pokušaju da umire Bruxelles i Washington. Gotovina je mučenik za hrvatsku stvar", piše Kuhner.

No comments:

Post a Comment